Förbereder 1:a advent med att laga lite glögg. Förra året blev den riktigt god, hoppas den blir lika god detta året. Kommer inte blanda i samma vin som jag använde mig av förra året utan ett par viner jag köpte i Italien. Idag på eftermiddagen skall det bakas med Karin. Hoppas vi hittar något recept som innehåller något annat än sirap och andra ingredienser som är så svårt att hitta här.
Åh, så du gör din egen glögg?:) Har aldrig tänkt på vad det krävs för ingredienser?
ReplyDeleteAah, jag vet det ar sa stoorande, man valjer ut recept, forbereder allt och det ar ingen som fattar vad sirap ar liksom nar man fragar, tror det ar hostmedicin :). Men, man kan ocksa bestalla fran sverige i tid, tar typ en manad...om man ar ett par st.. Jag tankte testa blabarsglogg idag, men vi har ingen vodka, sa det blir hot wine italian style... I let u know nar jag gor blabarsgloggen dock... (tasteline)...
ReplyDeletekram annika
trevlig forsta advent forresten, hoppas ni fick en mysig dag!
ReplyDeleteJohanna: Det beror på vad för glögg du vill göra, men den glöggen jag gör är ganska lätt och kräver inte alls många ingredienser.
ReplyDeleteJag lägger i några kanel bitar, lite ingefära, kardemumma och nejlikor som jag låter koka i vatten i 30 minuter. Sedan blandar jag ner en flaska vin och 1 dl socker och låter det värmas ihop. Var dock nogrann med att det inte kokar för då försvinner alkoholen. Kan skicka dig en länk på ett recept om du funderar på att göra din egen. Blir jättegott!
Annika: Samma sak hände för oss idag, hade ingen aning om vad vi ville ha när vi frågade om sirap. Och det första jag tänker på när jag översätter ordet till turkiska blir också hostmedicin. Självklart kan man beställa från Sverige men antar att det är ganska dyrt. Skall du hem och hälsa på något i vinter? Hot wine italian style har jag aldrig testat, dock den tyska varianten (gluhwine). Är det samma sak?
Detsamma vännen! Synd att du inte är här så vi kan fira tillsammans :)
Kramar
Jahoo, verkligen synd..jag saknar svenskar att fira med, rumanerna firar ju helt fel ;).. Nej, i klassisk svensk glogg har du ju vodka eller brannvin som du lagger kryddorna i, och sen blandr med vinet, men i italien och andra stallen sa kryddar de ju bara vinet.... Det finns hyfsat mkt pa sverigeonline, bestallde for nat ar sen, produkterna ar inte sa dyra, men frakten, darfor om man ar manga som delar sa bir det nog ej sa dyrt...next time
ReplyDeleteannika
Precis, men det där med brännvin och sådant orkar jag inte hålla på med. Enligt vissa recept skall man ju brygga glöggen i tre veckor också innan den är klar - men sådant orkar jag inte hålla på med - när man kan få så här go glögg så här snabbt :) Jag har kikat på Sverigeonline också, klicka dit en massa men när jag kom till utcheckningen fick jag en chock. Lite för dyr frakt tyckte jag - men visst om man är ett par stycken så är det ju en annan sak.
ReplyDeleteKramar