Planerar att ha lite folk över på Onsdag kväll för glögg och tilltugg. Stod därför i köket mestadelen av gårkvällen för att fixa glögg och glögg-bollar. Glöggbollarna blev en riktig succe hemma hos Karin, så tänkte jag kör på dem igen.
Ja, kommer på mig själv med att vilja säga Lite till allt :-P Självklart kan du få receptet på bollarna, inget avancerat dock (går inte att göra något avancerat här). Det är vanliga kokosbollar, fast med glögg i istället för kaffe. Så istället för att lägga i kaffe så lägger du i 3msk glögg och gör bollarna som vanligt med kokos eller strösocker på. En annan sak du måste testa om du tycker om vit choklad är att smälta 100g vit choklad i ett vattenbad, blanda med 1.25 dl kokos och lite mindre än 1 msk citron, rulla bollarna och sedan rulla dem i kokos eller pärlsocker. Blir riktigt gott! Och dessutom blir de söta och ser ut som små snöbollar ;)
Oh här var det ju, receptet som jag just ville fråga om :) Är tom svårt att få till svenskt bak i Wien ibland, fast man tycker att allt borde finnas. Idag ska jag baka bullar och semlor :)
Roligt, ordet Lite har fått en helt annan innebörd. :)
ReplyDeleteJag vill ha receptet till bollarna! Får man det? ,)
Ja, kommer på mig själv med att vilja säga Lite till allt :-P
ReplyDeleteSjälvklart kan du få receptet på bollarna, inget avancerat dock (går inte att göra något avancerat här). Det är vanliga kokosbollar, fast med glögg i istället för kaffe. Så istället för att lägga i kaffe så lägger du i 3msk glögg och gör bollarna som vanligt med kokos eller strösocker på.
En annan sak du måste testa om du tycker om vit choklad är att smälta 100g vit choklad i ett vattenbad, blanda med 1.25 dl kokos och lite mindre än 1 msk citron, rulla bollarna och sedan rulla dem i kokos eller pärlsocker. Blir riktigt gott! Och dessutom blir de söta och ser ut som små snöbollar ;)
Oh här var det ju, receptet som jag just ville fråga om :) Är tom svårt att få till svenskt bak i Wien ibland, fast man tycker att allt borde finnas. Idag ska jag baka bullar och semlor :)
ReplyDeletePerfekt! Hoppas det blir gott. Lycka till med bullbaket :)
ReplyDeleteTack! :)
ReplyDelete